Excel-työkalu projektiennustamiseen

"toimiva projektiennustaminen ei vaadi kalliitajärjestelmiä"

Tällä sivulla kerromme sinulle ohjeet helppoon, mutta laadukkaaseen Excel-pohjaiseen projektiennustamiseen. 

Oikein käytettynä Excel on mahtava työkalu ja sopii hyvin mm. pienille ja kasvuvaiheen alussa oleville rakennusalan yrityksille. Excel-ratkaisussamme on huomioitu rakennusalla toimivan yrityksen kannattavuuden seurantaan ja analysointiin sekä liiketoiminnan ohjaamiseen liittyvät tarpeet. 

Mikäli kuitenkin haluat säästää omaa aikaasi, tarjoamme kiinteähintaistapalvelua, jossa työkalun tietoja päivitetään puolestasi sekä huolehditaan taulukoiden toimivuudesta. Palveluun kuuluu myös kuukausittainen raportointipalaveri kanssasi, jossa tärkeimmät ennusteluvut ja poikkeamat käydään yhdessä läpi. Palvelun avulla tiedät, miten liiketoimintasi voi ja saat paremman ymmärryksen tilasta sekä pystyt ennakoimaan tulevaisuutta. 

 

EXCEL-TYÖKALU PÄHKINÄNKUORESSA 

Mikä: 

Microsoft Excelissä sekä Google Sheetissä toimiva valmis työkalu helppoon ja vaivattomaan työmaa- ja yritystasoiseen ennustamiseen sekä talouden seurantaan/ohjaukseen.  

Ominaisuudet lyhyesti: 

 

Excel-työkalu sisältää projektikohtaiset seurantavälilehdet, joiden pohjalta muodostuvat työmaatasoiset yhteenvedot. Yritystason ennuste kokoaa työmaatason ennusteet yhdeksi kokonaisuudeksi, jota täydennetään vielä syöttämällä projekteille kohdistamattomat erät kuten erimerkiksi hallintokulut. Lopullinen yritystasoinen raportti kokoaa kaikki tiedot yhteen. Ylläpidettyjen ennusteiden perusteella saadaan yritystasoisesti raportoitua mm. tulosennustetta halutuille aikajaksoille (tilikausi, kuukausi, jne.), pitkänajan kassavirtaennustetta sekä tilauskantaennustetta. Työkalu sisältää myös erillisen visuaalisen johdon dashboard-näkymän tärkeimmistä tunnusluvuista ja mittareista. Excel-työkalu on sekä rakennusalan ammattilaisten että tilintarkastajien tarkastama ja hyväksymä. 

Muuta: Sopii avuksi erityisesti pienille ja keskisuurille rakennusalan yrityksille, joilla on vähän (1-5 kpl) yli vuoden kestäviä projekteja ja jotka haluavat ruutupaperien tai pelkän mutu-tuntuman sijaan yksinkertaisen menetelmän ja mallin projektien talouden seuraamiseen ilman useiden tuhansien eurojen ohjelmistoinvestointeja. Työkalun käyttöönottoon ei myöskään tarvitse varata aikaa kuukausia kuten perinteisesti raskaissa järjestelmäprojekteissa, vaan työkalun toimivuuden kokeileminen ja käyttöönotto sujuu mutkattomasti tavallisesti muutamissa tunneissa. 

 

Mikäli käynnissä olevia projekteja on kuitenkin paljon tai ennustamisprosessi halutaan joltakin osin automatisoida, voidaan työkalu mallintaa ja integroida avustuksellamme joko yhteistyökumppaneidemme järjestelmiin tai asiakkaan itsensä valitsemaan/käytössä/ olevaan ohjelmistoon.